ul. Wojska Polskiego 22, 27-600 Sandomierz

„Kulinarne wędrówki ze szparagami w tle” – rozstrzygnięcie konkursu

W Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu, rozstrzygnięto konkurs kulinarny pt. „Kulinarne wędrówki ze szparagami w tle”.

W konkursie wzięło udział 7 zespołów dwuosobowych, uczniów Technikum i Branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz, gastronom.

Zespoły konkursowe:

  1. Wiktoria Proszałek

Wiktoria Dziekańska

  1. Maria Wróbel

Dominik Dryzdowski

  1. Patrycja Bajórska

Maciej Olszewski

  1. Oleh Vinnichuk

Oliwia Krakowiak

  1. Katarzyna Obrębska

Kornelia Ura

  1. Nikola Niewiadomska

Natalia Pawlik

  1. Sofia Vasylyshyn

Roksana Bitner

Danie które jury uznało za najlepsze to

Tarta ze szparagami i boczkiem z dodatkiem pasty słonecznikowej oraz sosem holenderskim przygotowana przez Katarzynę Obrebską i Kornelię Ura

Polędwiczki, sos Hollenderski i puree ze szparagów przygotowane przez Nikolę Niewiadomską i Natalię Pawlik

Szparagi w cieście francuskim z sosem ze szparagów białych przygotowane przez Wiktorię Proszałek i Wiktorię Dziekańską

Gratulacje i nagrody zwycięzcom i uczestnikom z ramienia powiatu wręczyli Przewodniczący Rady Powiatu Tomasz Huk oraz Członkowie Zarządu Powiatu Grażyna Szklarska i Ryszard Nagórny.

Gratulujemy organizatorom, uczestnikom i zwycięzcom

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia zdjęć z konkursu LINK

Skip to content