ul. Wojska Polskiego 22, 27-600 Sandomierz

XII Kongres Bezpieczeństwa Żywności 

Od 12 lat, co roku jesienią, w Warszawie odbywa się największe i najważniejsze wydarzenie w Polsce poświęcone zagadnieniom jakości i bezpieczeństwa żywności. Organizatorem tego wydarzenia jest Pan Marek Marzec, absolwent naszej szkoły. To właśnie dzięki niemu uczniowie ZSGiH, wraz z nauczycielami, mają możliwość uczestniczenia w Kongresie, który w tym roku odbył się 29 października w Hotelu ARCHE. Celem Kongresu jest wymiana wiedzy i doświadczeń w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności na każdym etapie . W części wystawowej firmy zajmujące się produkcją żywności prezentowały swoje produkty. Nie zabrakło również stoiska promującego naszą szkołę oraz powiat sandomierski. Udział w Kongresie stanowił doskonałą okazję do zdobycia nowych informacji związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności. W tym wyjątkowym wydarzeniu uczestniczyli: Urszula Chmiel z Wydziału Oświaty i Promocji  Starostwa Powiatowego w Sandomierzu, Członkowie Klubu Sympatyków Szkoły „Sandomierska Marmolada”: Urszula Chabel, Ewa Jedlińska, Elżbieta Sieciarska- Turbiarz, Bożenna Pałacha, młodzież ZSGiH pod opieką nauczycieli: Grażyny Siemaszek i Rafała Chmury.

Dziękujemy Panie Marku! Nasza Szkoła jest dumna, że ma tak cudownych, obdarzonych wielkim sercem Absolwentów!